Οι online ταξιδιωτικές πλατφόρμες κρατήσεων (ή αλλιώς ιστοσελίδες metasearch ή OTA – Online Travel Agencies-, όπως booking.com, airbnb.com, expedia.com και πολλές άλλες) έχουν κατακτήσει μεγάλο μέρος της τουριστικής αγοράς και των online συναλλαγών για απευθείας κρατήσεις.

Ωστόσο, οι online ταξιδιωτικές πλατφόρμες κρατήσεων και αναζητήσεων έχουν και ένα βασικό μειονέκτημα. Το αυξημένο κόστος για την τουριστική επιχείρηση. Ένα σημαντικό ποσοστό των εσόδων από τις online κρατήσεις ενός ξενοδοχείου ή μονάδας ενοικιαζόμενων δωματίων, (από 5% έως και 20%), μένει στα ταμεία των διεθνών booking engine, που λειτουργούν ως ενδιάμεσοι πωλητές.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι όλο και περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους να αποφύγουν ή να περιορίσουν αυτό το κόστος.

Είναι αλήθεια ότι μία ξενοδοχειακή επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να μην βρίσκεται στις κορυφαίες πλατφόρμες online κρατήσεων και δεν θα συνιστούσαμε κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί λοιπόν αν αποφύγει αυτό το κόστος. Μπορεί όμως να το μειώσει σημαντικά. Ο σωστός σχεδιασμός της ιστοσελίδας και του διαδικτυακού marketing μια τουριστικής επιχείρησης θα πρέπει να στοχεύει αφενός στην αύξηση των απ’ ευθείας online κρατήσεων μέσω της ιστοσελίδας του, αφετέρου στην ενέργειες που θα απευθύνονται στο στοχευμένο κοινό που θέλει να προσελκύσει η επιχείρηση.

Τι κάνει η iservices για την booking engine που χρειάζεστε

Τι κάνουμε, λοιπόν, για σας. Πρώτα απ’όλα συζητάμε αναλυτικά μαζί σας για την τρόπο λειτουργίας της δική σας τουριστικής επιχείρησης σας προτείνουμε την μηχανή κρατήσεων που είναι καταλληλότερη και την ενσωματώνουμε στην ιστοσελίδα σας. Με αυτό τον τρόπο θα δέχεστε απευθείας, χωρίς κανέναν μεσάζοντα, κρατήσεις.

Θα παρέχετε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας τη δυνατότητα να ελέγξουν τιμές, διαθεσιμότητα και να προγραμματίσουν τις διακοπές τους ολοκληρώνοντας εύκολα και άμεσα τις κρατήσεις τους από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό τους. Υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες μηχανές κρατήσεων (πχ webhotelier, wubook, ή booking engine ενσωματωμένη στο site κ.α,)  και εμείς σας προτείνουμε αυτή που πράγματι χρειάζεστε, λαμβάνοντας τον τρόπο που θέλετε να δουλεύετε.

Η iservices σας προτείνει σύστημα online κρατήσεων για ξενοδοχεία, ξενώνες, studios, διαμερίσματα, 100% ασφαλές, φιλικό για τον χρήστη ικανό να μετατρέπει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας σε πελάτες και να αυξάνετε τις κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας σας. Εναλλακτικά συνδέουμε την ιστοσελίδα με την μηχανή κρατήσεων (booking engine) της επιλογής σας.

 

Τι κάνει η πλατφόρμα online booking

Η online booking εφαρμογή διαχείρισης κρατήσεων, επιτρέπει στον ξενοδόχο να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία κρατήσεων μέσα από τον υπάρχοντα δικτυακό του τόπο, μειώνοντας το χρόνο και το κόστος διεκπεραίωσης τους.

Είναι αναγκαία για όλες τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν σαν στόχο την αναβάθμιση των υφισταμένων ή τη δημιουργία νέων online – real time υπηρεσίων με τον πιο απλό, γρήγορο, ασφαλή, αποδοτικό και οικονομικό τρόπο.

Δίνει την δυνατότητα να αυξήσετε τις κρατήσεις σας μειώνοντας το κόστος σας.

Σύνδεση με channel manager

Η ενσωμάτωση πλατφόρμας online κρατήσεων στην ιστοσελίδα σας είναι το πρώτο και πλέον αναγκαίο βήμα. Το δεύτερο, εξίσου αναγκαίο για ξενοδοχεία και επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που έχουν εγγραφεί σε τουλάχιστον δύο OTA (Online Travel Agencies) όπως booking.com, expedia.com, hotel.de κλπ, είναι η εγγραφή σε channel manager και σύνδεση σε αυτό της booking engine που έχουν ενσωματώσει στην  ιστοσελίδα τους και του PMS της τουριστικής τους μονάδας.

Γιατί; Για να ρυθμίζετε και να διαχειρίζεστε τη διαθεσιμότητα, τις τιμές και τις κρατήσεις του ξενοδοχείου σας σε όσους OTA (Online Travel Agencies) και αν έχετε εγγραφεί, από ένα κοινό περιβάλλον, χωρίς να κινδυνεύετε με διπλοκρατήσεις.